content_copy
Winkelwagen Geen producten

Norta elektrische fietsen

Norta-elektrische-fietsen

Norta de Belgische e-bikespecialist.


Bij Norta, de Belgische e-bikespecialist, vind je altijd de elektrische fiets die bij jou past. Voor dagelijkse ritjes naar het werk, lekker cruisen door de natuur, de kinderen naar school brengen, even naar de winkel fietsen ... met een Norta e-bike kan het allemaal.

Norta gebruikt alleen onderdelen van de hoogste kwaliteit.


Voor de aandrijving kiest Norta exclusief voor een samenwerking met Bosch, almeer dan tien jaar hét referentiemerk voor innovatieve aandrijfsystemen voor e-bikes. Zo kan jij zorgeloos genieten van je elektrische fiets, wat je bestemming ook is.

Als dé Belgische e-bikespecialist bied Norta een uitgebreid assortiment aan modellen. Er is steeds een Norta die past bij wat jij van een e-bike verlangt en dat in 13 verschillende kleuren!
 

 

 


Weergave:


Bezig met laden...

Historie van Norta fietsen

Van hoefsmederij naar specialist in e-bikes. Al meer dan 100 jaar staat Norta garant voor flexibiliteit, innovatie en kwaliteit.
 

De beginjaren: 1916 – 1970

 

Modest Van Hemelen (1893-1979) was 15 jaar toen zijn vader in 1908 overleed. Als oudste zoon moest hij de hoefsmederij op het dorpsplein van Olen voortzetten.

Wanneer na de Eerste Wereldoorlog de fiets in gebruik komt, wordt er naast de hoefsmederij ook een ‘velomakerij’ opgestart. Deze zaak evolueert gunstig en de kleine fietsenmakers uit de omgeving komen in Olen fietsonderdelen kopen, wat het idee doet groeien om een groothandel te beginnen.

1948: De Winkel op het Olense dorpsplein groeit uit tot een groothandelszaak.

1958: Gust en Jan van Hemelen nemen de zaak over en starten met een fietsfabriek met eigen kaderbouw en lakkerij.

1970: De broers bouwen een nieuwe fabriek in de Stadsestraat waarna er een grote doorbraak volgt: er worden in die periode onder de naam Browning 15.000 racefietsen naar de Verenigde Staten uitgevoerd.


 

2010: Norta produceert zijn eerste elektrische fiets. Mensen worden zich steeds bewuster van duurzame mobiliteit. De e-bikes worden steeds belangrijker. Daar waar er vroeger veel schroom bestond rond elektrisch fietsen is het nu jong, sexy en trendy.

2013: De verkoop kent een enorme groei. Daarom wordt een volledig nieuwe productiehal uit de grond gestampt, speciaal voor e-bikes. Norta kiest voor lokale, flexibele productie met de focus op milieuvriendelijkheid. Het familiebedrijf produceert elke e-bike zelf en in België. De consument heeft ruime keuzemogelijkheden en tegelijkertijd wordt er een kleine doorlooptijd gewaarborgd.

Permanente innovatie en doorgedreven investeringen maken dat Norta altijd vooroploopt op de wetgeving rond kwaliteit en productaansprakelijkheid.

Bovendien beschikt Norta over een moderne, flexibele lakstraat en de laatste snufjes in de productie van wielen. Onze grootste troef is onze knowhow in framebouw. Dat uit zich in een onberispelijke kwaliteit.

Met dochter Stefanie en zoon Jan Van Hemelen stoomt de vierde generatie zich klaar om de fakkel over te nemen.


Fiets ombouwen naar elektrische fiets | Fiets ombouwen naar Driewieler

 

* = prijzen zijn inclusief btw Powered by CCV Shop webshop
Copyright 2022 Green Drive ombouwset elektrische fiets | Alle rechten voorbehouden