Winkelwagen Geen producten

Fietsen in de winter

Fietsen in de winter

Fietsen in de winter

Zet het zadel wat lager.
Als je tijdens het fietsen op eens moet remmen of op glad wegdek komt, dan is het handig als je met je voeten bij de grond kunt. Zet je zadel daarom in de winter wat lager.

Pomp je banden wat minder hard op.
Wat slappere banden hebben meer band oppervlak op de weg en dat zorgt voor meer grip. Fiets je veel, schaf dan fietswinterbanden aan. Bij lage temperatuuren blijven winterbanden soepel en behouden daar door goede grip. Ook hebben winterbanden een speciaal profiel dat bij gladheid zorgt voor betere grip.

Fiets niet te langsaam.
Want hoe langzamer je fietst, hoe minder stabiel je bent. Maar probeer niet als Wout Poels over de weg te vliegen. Dus pas je snelheid aan de weersomstandigheden aan, maar blijf op snelheid.

Fiets niet door een reeeds gevormd spoor.
Een reeds gevormd spoor van aangereden sneeuw kan verradelijk glad zijn! Fiets door de verse sneeuw, dat is stroever en vriest niet zo snel op.

Fiets in een lage versnelling.
Fiets bij gladheid en sneeuw in een lagere versnelling hierdoor heb je meer grip op de weg omdat je minder kracht zet op de trappers. Hoe veel temeer kracht je zet op de trappers, des te vlugger zal je achterwiel onder je weg schieten.

Remmen.
Hard remmen bij gladheid en sneeuw heeft weinig effect. De kans is groot dat je in een slip raakt, er is een groot slipgevaar. Rem daarom pompend en crieëer zo je eigen ABS systeem op je fiets.

Trap niet in een bocht.
Trappen in een bocht is funest als het glad is je achterwiel kan weg geleiden. En op een elektrische fiets met voorwielmotor glijd je voorwiel weg.

Pas op met op en afstappen.
Veel valpartijen gebeuren met het op en afstappen, zorg dat je helemaal stil staat voor je afstapt. En draag schoenen met een goede zool geen gladde anders ga je als nog onderuit.

Draag handschoenen.
Een paar goede handschoenen zijn echt geen overbodige luxe met verkleumde handen kan je moeilijk remmen.

Draag een (zonne)bril.
Bij kou en of straffe wind kunnen tranende ogen je zicht behoorlijk belemmeren draag daarom een (zonne)bril.

Draag reflecterende kleding.
Ook het overige verkeer moet jou goed kunnen zien met reflecterende kleding val je op. En zorg dat je fietsverlichting werkt!

 
  Erwin Michiels     11-11-2016 21:14     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Fiets ombouwen naar elektrische fiets | Fiets ombouwen naar Driewieler

 

* = prijzen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webshop
Copyright 2018 Green Drive ombouwset elektrische fiets | Alle rechten voorbehouden